Възмутени туристи сигнализираха за препълнени контейнери за смет в Кранево в

...
Възмутени туристи сигнализираха за препълнени контейнери за смет в Кранево в
Коментари Харесай

После се чудим къде са туристите! Това е гледка от наше курортно селище

Възмутени туристи сигнализираха за претъпкани контейнери за боклук в Кранево в разгара на летния сезон. Преливащи от боклук са кофите в курортното населено място в разгара на летния сезон. Такава панорама има и наоколо до централната улица и не спира да възмущава туристите.

Сред възмутените летовници в курорта е Виктор Вълков. " Сами виждате аромата, околната среда просто е под всякаква рецензия. Не се получават нещата - по този начин туризъм не се прави в 21 век ", съобщи той пред NOVA.

Работещите наоколо също недоумяват: " Според мен би трябвало да има повече кошове за отпадък и всеки ден да се идва по няколко пъти и да се изнася ", уточни Борислав Кърджев - работещ в хотел в Кранево.

Според кмета на селото повода в действителност е в дефицита на контейнерите. " Самото разчистване, като кратност и като брой съдове е в пъти понижено по отношение на миналата почистваща компания ", сподели Румен Николов.

И въпреки че казуса със сметопочистването е от години, Румен Николов твърди, че не може да предприеме нищо. " Аз сега нямам безусловно никакви права върху активността на сметопочистващата компания. Нито да разписвам протоколи за осъществените действия, нито да ги задължа, да ги глобя``, обясни Николов.

Кметът на Балчик обаче е безапелационен, че сметопочистващата компания е изрядна и подозира, че в селото има тенденциозен бойкот. " Никога е нямало недоволства, че тя не си съблюдава графика за сметоизвозване или че нарушава броя на съдовете, които обслужва ", акцентира Николай Ангелов.

Николов обаче отхвърли изказванията, че няма чистачи в селото и към този момент е подхванал крайни ограничения:

" Положението стана дотам нетърпимо, че бях заставен да се обърна и към премиера и към министърката на туризма ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР